Historie

 

  

Bijna 50 jaar geleden, 1 januari 1966 om precies te zijn, begonnen mijn oom Henk en mijn tante Jeanne vanuit hun woonhuis in de Reigerstraat in Tilburg met een eigen zaak. De Bruin technische handelsonderneming, het zou hun levenswerk worden. Een van hun uitspraken was: “we hebben zelf geen kinderen, maar de zaak is ons geesteskind”.

De eerste periode was heel moeilijk, overdag reizen, daarna orders klaarmaken, wegbrengen, factureren en dan nog zorgen dat de centjes binnen kwamen. Terwijl mijn oom de klanten bezocht paste mijn tante op de winkel en deed de administratie. Maar het harde werken werd beloond. Na drie jaar kon in 1969 het eerste bedrijfspand betrokken worden op het industrieterrein Loven in Tilburg, op een steenworp afstand van de plek waar nu het huidige hoofdkantoor is gevestigd.

Een andere gevleugelde uitspraak was: “wij willen het verlengstuk zijn van het onderdelenmagazijn van onze klanten”. Dat betekende dus in de praktijk een vestiging dicht bij je klanten. En aangezien in de loop van de jaren het werkgebied steeds groter werd, vond in 1973 de opening plaats van hun tweede vestiging in Etten Leur. Er zouden er nog vele volgen.

Maar hun allerbelangrijkste motto was: de klant komt altijd op de eerste plaats.


In 1991, het jaar van het 25-jarig jubileum opende de negende vestiging in Antwerpen haar deuren. Eind 1994 toen mijn oom bij het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd het stokje aan mij overdroeg kreeg ik een duidelijke opdracht: “Ik heb tien vingers en tien vestigingen. Jij hebt ook nog tien tenen dus de volgende tien zijn voor jou!” Toen konden zij beiden gaan genieten van hun welverdiende pensioen. Helaas echter, heeft dit voor mijn tante maar een paar jaar mogen duren.

Vandaag de dag heeft De Bruin Techniek Groep negentien vestigingen en is er veel veranderd. Waar vroeger de levering van producten werd geborgd door grote voorraden op iedere vestiging, is die nu geborgd door een optimaal geautomatiseerde logistieke organisatie met een zeer efficiënt distributiesysteem. Daarnaast maken wij tegenwoordig gebruik van een eigentijds catalogusconcept en webshops om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen.

Maar om eerlijk te zijn is het oude wijn in nieuwe vaten. De oorspronkelijke kernwaarden van ons familiebedrijf zijn onveranderd gebleven: onze klanten staan nog steeds op de eerste plaats en ons streven is nog steeds om door middel van maatwerk in logistieke dienstverlening hun integrale kosten te minimaliseren. Hiervoor spannen zich dagelijks ruim honderd vakbekwame enthousiaste medewerkers in.

Zolang als ik betrokken blijf bij De Bruin Techniek Groep sta ik hiervoor, in de geest van mijn oom en tante, persoonlijk garant,

Bart de Bruin

 


Nieuws


03-2020: Ontwikkelingen rond het coronavirus Lees verder >
Mooi persbericht n.a.v. krachtenbundeling De Bruin Techniek, Van Lees verder >

DBT Groep | Kapitein Nemostraat 33 | 5015 AL Tilburg | T 0031 (0)13 532 62 00 | F 0031 (0)13 543 65 65 | E info@dbtgroep.com